Om Bnorsk.no

www.Om.Bnorsk.no

Hei!

Jeg heter Birger Aurlien Flak og har undervist utlendinger/innvandrere i norsk siden 2008, blant annet ved Oslo Voksenopplæring og ved Universitetet i Oslo. Jeg driver nettstedet Bnorsk.no, Birgers norskside. Dette er et nettsted for alle som lærer norsk, og for alle som underviser i norsk som andrespråk.

Det siste året har nettstedet hatt 129.739 brukere og 795.825 sidevisninger*.

Derfor startet jeg Bnorsk.no

Bnorsk.no begynte som en enkel "digital huskeliste" der jeg lagret lenker til nyttige nettressurser som jeg brukte i norskundervisningen. Etterhvert gjorde jeg denne huskelisten tilgjengelig for noen av elevene mine. Våren 2018 anskaffet jeg domenet Bnorsk.no, og siden har jeg fortsatt å videreutvikle nettstedet.

Her er mine mål for nettstedet:

 • Bnorsk.no skal være et brukervennlig nettsted både for folk som lærer norsk og for lærere som underviser i norsk som andrespråk.

 • Bnorsk.no skal inneholde:

  • egenprodusert materiell som kan brukes av folk som lærer norsk på nivå A1, A2 og B1 - du finner mye av dette materiellet under "Tema (lær om mange forskjellige temaer på norsk)", "Grammatikk" og "Lesetester"

  • en så komplett oversikt som mulig over de gratis nettressursene som finnes for folk som lærer norsk

  • nyttig informasjon for folk som lærer norsk

  • ressurser for lærere som underviser i norsk som andrespråk - du finner dette på www.L.Bnorsk.no

Om bilder og videoer som er brukt på Bnorsk.no

 • De fleste bildene som er brukt på Bnorsk.no er hentet fra Pixabay.com eller Unsplash.com. Bnorsk.no bruker også noen bilder som Birger har tatt selv, og noen bilder som kommer fra andre kilder. Bnorsk.no bruker kun bilder som vi har rett til å bruke.

 • De fleste videoene som vises på Bnorsk.no er YouTube-videoer laget av andre personer/organisasjoner. Disse videoene er bygd inn på nettstedet ("embedded") på en måte som er i overensstemmelse med YouTube sine regler for embedding.

De mest populære ressursene på Bnorsk.no:

Her er noen av de mest populære sidene på Bnorsk.no:

Regler for bruk av Bnorsk.no:

Det er gratis å bruke nettstedet Bnorsk.no. De som bruker nettstedet må imidlertid følge disse reglene:

 • Del gjerne lenker til Bnorsk.no (og de forskjellige undersidene på Bnorsk.no) på din nettside, på digitale læringsplattformer og i sosiale medier. Det er imidlertid ikke tillatt å kopiere innhold (tekst, bilder, etc.) fra Bnorsk.no og så legge dette ut på et annet nettsted. Hvis du vil dele ressurser fra Bnorsk.no på ditt nettsted, så skal du legge ut lenker til ressursene du ønsker å dele, slik at de som besøker nettstedet ditt kan klikke på lenkene og finne ressursene der de ligger på Bnorsk.no.

 • Last gjerne ned PDF-filer som er tilgjengelig på Bnorsk.no, kopier dem opp og del dem ut til andre personer. Det er imidlertid ikke tillatt å gjøre endringer i PDF-filer som du skal kopiere opp og dele ut til andre, og det er ikke tillatt å fjerne nettadressen og logoen til Bnorsk.no fra disse dokumentene. Hvis du skal kopiere opp PDF-dokumenter og dele dem med andre, skal du dele dokumentene slik som de er. Det er ikke tillatt å laste ned PDF-filer fra Bnorsk.no, og så legge disse ut på et annet nettsted - hvis du skal dele PDF-dokumentene som du finner på Bnorsk.no med andre digitalt, så gjør du dette ved å dele lenken til der dokumentene ligger på Bnorsk.no, slik at de du deler med kan klikke på lenken og finne PDF-dokumentene på Bnorsk.no selv.

 • Når det gjelder regneark (i Excel-format eller Google Sheets-format) som er tilgjengelige for nedlasting fra Bnorsk.no, så gjelder følgende regler: Disse filene er laget for å endres/redigeres, så du kan endre og redigere dem. Hvis du deler endrede/redigerte regneark med andre (for eksempel med dine elever/studenter), ønsker vi imidlertid at du oppgir i regnearket at regnearket bygger på en fil som opprinnelig ble lastet ned fra Bnorsk.no. Behold også, så langt det er mulig, Bnorsk-logoer som står inne i regnearket.

*Statistikk for nettstedet er hentet fra Google Analytics for perioden 15.12.2021-14.12.2022.