Maria er servitør i Oslo

www.Maria.Bnorsk.no

Maria er servitør i Oslo

Maria kommer fra Polen. Hun er 26 er gammel. Hun har bodd i Norge i to år. Nå bor hun i Oslo. Hun bor sammen med to andre damer. Den ene dama er norsk, og den andre kommer fra Sverige.

Maria jobber som servitør på en restaurant i Oslo. Det er en italiensk restaurant. Maria liker italiensk mat, og hun spiser ofte pizza. Hun jobber på restauranten fem dager i uka. Hun har fri hver mandag og tirsdag. Maria liker å se på tv når hun har fri. Hun liker også å gå på tur.

Maria snakker polsk, engelsk og litt norsk. Hun går på norskkurs to kvelder i uka for å lære mer norsk. Norskkurset er hver tirsdag og torsdag kveld. På norskkurset møter hun folk fra mange land.

Maria er ikke gift, men hun har en kjæreste som heter Filip. Han bor i Polen og er student. Filip og Maria snakker med hverandre på Skype nesten hver dag. Maria gleder seg til juleferien. Da skal hun være i Polen i to uker, og hun skal treffe Filip.

Nye ord fra teksten:

  • en servitør = en person som serverer mat til folk på en restaurant

  • en italiensk restaurant = en restaurant med mat fra Italia; for eksempel pizza og pasta

  • folk = personer = mennesker

  • en kjæreste → Eksempel: Maria og Filip er kjærester. De er forelsket, de har et forhold, men de er ikke gift.

  • en student = en person som går på universitet eller høgskole

  • å glede seg – gleder seg → Det er noe bra som skal skje, og derfor er du glad. Eksempler: Jeg gleder meg til jul! Ali gleder seg til sommerferien. Kari gleder seg til lørdagen for da skal hun slappe av.


Oppgave:

ANNONSE:

NO: Ta det populære nettkurset i norsk "Mysteriet om Nils" på nivå A1-A2 eller nivå B1-B2!

EN: Take the popular online Norwegian Course "The Mystery of Nils" (level A1-A2 or level B1-B2)!