Norges yngste ordfører

www.UngPolitiker.Bnorsk.no

PUBLISERT: SEPTEMBER 2021.

Denne artikkelen er skrevet på enkel norsk (nivå A1-A2).

Han er Norges yngste ordfører

Dette er Jonas Andersen Sayed. Han er ordfører i Sokndal kommune. Han ble ordfører i Sokndal etter kommunevalget i 2019. En ordfører er en politiker som er "sjef" for en hel kommune.


Jonas var 22 år gammel da han ble ordfører. Han er den yngste personen som har blitt ordfører i Norge. Jonas er politiker i partiet Kristelig Folkeparti (KrF).


Da Jonas begynte å jobbe som ordfører, fikk han over 900.000 kr i lønn hvert år. Men han syntes at det var for mye. Han bestemte at han ville tjene 250.000 kr mindre hvert år. Kommunen sparer penger fordi Jonas får mindre lønn. De bruker pengene på arbeid som hjelper ungdommer og eldre i kommunen. Og de bruker litt av pengene på å støtte frivillig arbeid i kommunen.


Faren til Jonas Andersen Sayed kommer fra India, og moren hans kommer fra Norge. Jonas har vokst opp i Norge. Jonas har tre søsken. På fritiden liker Jonas å gå på tur.


Jonas Andersen Sayed.
Kommunevåpenet, Sokndal kommune.

Ordforklaringer

  • en ordfører = en politiker som er sjef/leder for en hel kommune

  • en politiker = en person som jobber med politikk, og som er med i et politisk parti

  • å tjene penger = du får penger fordi du jobber

  • ung - yngre - yngst --> Eksempel: Silje er ung, hun er 19 år. Erik er yngre, han er 17 år. Daniel er yngst, han er 13 år.

  • frivillig arbeid = noen gjør noe arbeid, men tjener ikke penger på det (for eksempel arbeid for å hjelpe barn, ungdommer og eldre)

Sokndal kommune ligger helt sør i Rogaland fylke.

Bildene i denne artikkelen er hentet fra Wikimedia Creative Commons.
(Se kildene som er brukt for å skrive denne artikkelen nederst på siden.)

Oppgave: